LETER DREJTUAR GJITHE KOLEKSIONISTEVE TE SHQIPERISE KUDO NE BOTE


Data: Wednesday, 27 June @ 19:06:24 PDT
Argumenti: Alb Letters


  Albanian

  KERKESE PER BASHKEPUNIM

  KOLEKSIONISTE TE SHQIPERISE KUDO NE BOTE.
  Ne pamundesi per te komunikuar me te gjithe ju po i drejtohem disa koleksionisteve me Email.

  Kete muaj une i bera nje kerkese per bashkepunim z.Neritan Hyka qe ka nje faqe interneti tip PORTAL ne Shqip dhe Anglisht ne Toronto Kanada, qe i sherben gjithe diaspores Shqiptare kudo ne bote.

  Faqja ka lajme nga gazetat, filma shqiptare dhe shume rubrika te ndryshme. Une i sugjerova z.Neritan qe ne kete faqe PORTAL te hapej nje rubrike e re:KOLEKSIONISTI SHQIPTAR ku te pasqyroheshin koleksionet e ndryshme Shqiptare si dhe koleksionistet Shqiptare dhe te huaj qe koleksionojne Shqiperine.,duke i krijuar atyre mundesine me mire se deri me sot per te kembyer dhe shkembyer eksperience midis tyre..

  Ne kete faqe do jipen te dhena , artikuj dhe foto te ndryshme nga shtypi Shqiptar dhe i huaj per koleksionet dhe koleksionistet Shqiptare,artikuj interesant nga revista Koleksionisti etj.si dhe prezantimi i koleksionisteve per punen e kryer ne fusha te ndryshme te koleksionimit,pasqyruar kjo me foto te koleksioneve dhe studime te ndryshme.

  z.Neritan une e informova qe ne Shqiperi(kryesisht ne Tirane dhe disa qytete kryesore) ka koleksioniste te apasionuar dhe te avancuar ne fusha te ndryshme koleksionimi te cilet kane mare pjese ne shume ekspozita rajonale,kombetare dhe boterore duke u nderuar me medalje dhe diploma.

  Te gjithe bashke ne mund te pergatisim nje faqe te bukur dhe me vlera qe ti sherbeje Shqipetareve , dashamiresve te Shqiperise dhe koleksionisteve kudo ne bote.
  Bashke me kete leter une po ju dergoj dhe adresat e dy faqeve te TANPORTAL ne shqip dhe Anglisht si dhe linkun e faqes KOLEKSIONISTI SHQIPTAR me pyetsorin e pergatitur nga TANPORTAL.

  z.Neritan me ktheu pergjigje pozitive duke me afruar bashkepunim te plote per ndertimin e faqes KOLEKSIONISTI.SHQIPTAR.

  Une i shkruajta shprehjen:
  TRIMI I MIRE ME SHOKE SHUME. Une i thashe qe SOKRATI mund te ndertoje nje mur te larte dhe te forte,por te gjithe bashke ne mund te ndertojme nje keshtjelle te fuqishme te larte dhe te bukur duke paraqitur denjesisht SHQIPERINE, koleksionet dhe koleksionistet Shqiptare kudo ne bote.

  Kjo leter"KERKESE PER BASHKEPUNIM" i drejtohet gjithashtu dhe institucioneve, muzeumeve, arkivave, instituteve,studiove fotografike,te cilet zoterojne nje fond shume te pasur,me vlera te vecanta dhe ne fushen e koleksionimit.

  Keshtu mund te permendim:
  1.Sektori filatelik prane Drejtorise se Pergjithshme te Postave Shqiptare.
  2.Sektorit numizmatik prane Bankes se Shtetit Shqiptar.
  3.Institutit te Folklorit Tirane
  4.Muzeumi Arkeologjik Tirane dhe Rrethe.
  5.Galerija e Arteve Tirane
  6.Studio Fotografike"KLEA COLOR"Tirane
  7.Muzeumi Historik Kombetar.
  8.Arkivi qendror Tirane
  9.Ministrija e Regullimit Te Teritorit dhe Turizmit
  10.TVSH dhe televizionet private Shqiptare.

  Bashkepunimi me TANPORTAL dhe koleksionistet e talentuar te Shqiperise do ti beje me te njojtura publikimet tuaja qe kane vlera ne fushen e koleksionimit,historise dhe turizmit,duke ritur numrin e shikuesve te faqeve tuaja ne Internet. Ky hap i hedhur nga une si dhe hapja e faqes KOLEKSIONISTI SHQIPTAR do ti beje me te njohura ne bote shoqatat filatelike , Federaten e koleksionisteve Shqiptare duke ritur me tej dhe numrin e tyre me antare te rinj. Sa here qe keto shoqata do nxjerin buletinet e tyre ,apo materiale filatelike si zarfat FDC apo kartmaksimume, TANPORTAL do ti pasqyroje dhe reklamoje ne faqen KOLEKSIONISTI SHQIPTAR.

  Une ne bashkepunimin qe kame nisur me TANPORTAL do i krijojme mundesi dhe hapsira koleksionisteve Shqiptare per te pasqyruar koleksionet dhe idete ne mase te kenaqshme.

  SHQIPERIJA eshte trungu i nje peme te madhe ,dhe cdo krahe dege e saje jane koleksionistet Shqiptare dhe te huaj qe koleksionojne Shqiperine me koleksione te ndryshme . Nisja e emailit sot Dt. 27 Qershor 2007 per gjithe koleksioniostet e Shqiperise kudo ne bote shenon dhe inagurimin e faqes KOLEKSIONISTI SHQIPTAR me nje nga perlat e koleksionit Shqiptar:"KARTOLINAT ME KOSTUME KOMBETARE TE STUDIO MARUBIT SHKODER-SHQIPERI"

  Shume ide dhe materiale jane hedhur mbi tavolinat e punes te dy administratoreve te faqes z.Neritan Hyka ne Toronto-Kanada dhe z.SOKRAT BOZO Saint Louis MO-USA per vazhdimesine e faqes,por me te shumta ne numur dhe llojshmeri jane ato qe do vijne nga ju KOLEKSIONUESIT E SHQIPERISE dhe shikuesit e shumte te faqes TANPORTAL ne Shqip dhe Anglisht.

  Faqja "KOLEKSIONISTI SHQIPTAR" do te mirepresi dhe koleksione ,foto dhe artikuj per kryeveprat boterore.Kjo tregon se KOLEKSIONISTI SHQIPTAR nuk eshte i mbyllur vetem brenda guackes kombetare,por eshte i hapur duke mbledhur dhe koleksionuar dhe koleksione nga bota.

  Koleksionisti Shqiptar ka shpirt artisti .Ai dashuron te bukuren te pasqyruar ne koleksionet Shqiptare dhe ato boterore duke koleksionuar ne menyre kronologjike me koleksione te plota dhe tematike.

  Ashtu si natyralistet qe rendin neper fusha dhe male me rrjete ne dore per te kapur fluturat per te shtuar koleksionet e tyre dhe KOLEKSIONISTI SHQIPTAR rend ne jete me dekada te tera per te pergatitur koleksione te ndryshme si:filatelike,numizmatike,medaljesh,kartolinash,etiketash,mineralesh,ne fushen e birres,karta telefonike,oresh,guackash,kostumesh,piktura,antikuare etj etj.ku cdo njera prej tyre ka shume degezime te ndryshme.

  Per kete arsye KOLEKSIONISTI SHQIPTAR eshte thesar i trashigimise kulturore Shqiptare. Behuni antar dhe konmtriboni per faqen KOLEKSIONISTI SHQIPTAR per te nxjere ne pah koleksionet me te bukura Shqiptare per shikuesit dhe koleksionuesit Shqiptare kudo ne bote si dhe per shikuesit dhe koleksionuesit e huaj.

  Per sa ju shkruajta me lart une kerkoj nga ju qe kete leter"KERKESE PER BASHKEPUNIM" se bashku me adresen e faqes ne Internet te KOLEKSIONISTI SHQIPTAR ta shumfishoni dhe t'ja dergoni shokeve dhe miqeve tuaj koleksioniste kudo ne bote.

  Ne rast se ju do ta mireprisni kete leter dhe do ofroni bashkepunimin tuaj te cilin une dhe TAN PORTAL e mirepret,do ishte mire qe te ngriheshe nje redaksi e faqes KOLEKSIONISTI SHQIPTAR me qender ne Tirane me Z.THIMI NIKA kryeredaktor,n.q.se ai e pranon nje detyre te tille.

  E rendesishme eshte qe te biem dakord ne parim .Me pas nen drejtimin e administratoreve te faqes Z.NERITAN HYKA dhe SOKRAT BOZO do fillojme punen per vazhdimin e faqes KOLEKSIONISTI SHQIPTAR me fushat e ndryshme te koleksionimit ,duke e mbushur ate me materiale dhe foto te skanuara,shkalle shkalle deri sa ajo te mari forme te plote.

  collectionist.tanmarket.com nuk do jete fikse ,por do pasurohet me materiale dhe koleksione te reja vazhdimisht,do risi me tej numrin e simpatizanteve dhe anetareve koleksioniste kudo ne bote.

  Mendoj qe per cdo njerin nga ne do ishte nje krenari ,per te paraqitur koleksionet Shqiptare kudo ne bote nepermjet TANPORTAL ne Shqip dhe Anglisht,por kryesisht ne Anglisht.

  KOLEKSIONISTI SHQIPTAR eshte cdonjeri prej jush qe ka ne shpirt deshiren per te koleksionuar ne nje apo disa fusha te koleksionit Shqiptar.

  Mendimet,sugjerimet ,idete ,materialet ,koleksionet e ndryshme Shqiptare qe mund te paraqiten ne faqen Koleksionisti SHQIPTAR qe eshte pjese e jetes sone te cilen ne e prekim cdo dite ju mund ti dergoni me email ne TANPORTAL: tan@tanmarket.com drejtuar z.Neritan Hyka si dhe ne adresen time te emailit: sokratbozo@sbcglobal.net ne menyre te permbledhur apo individualisht.

  Me poshte jane adresat e TANPORTAL ne Shqip dhe Anglisht si dhe linku i faqes KOLEKSIONISTI SHQIPTAR:
  TanPortal dhe ACLIS. pra linku eshte ALBANIAN COLLECTIONIST

  Faleminderit per bashkepunimin.

  Pershendetje
  SOKRAT BOZO
  SAINT LOUIS MO -USA  27 Qershor 2007

Ky Artikull vjen nga Albanian Collectionist - The first Albanian Collection website - Faqja e pare e Koleksioneve Shqiptare
http://collectionist.tanmarket.com

URL pėr kėtė lajm ėshtė:
http://collectionist.tanmarket.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2