SOKRAT BOZO


Data: Sunday, 08 July @ 18:00:00 PDT
Argumenti: Albanian Collection


  Albanian English

  z.SOKRAT BOZO eshte ideator dhe bashkepuntor i faqes KOLEKSIONISTI SHQIPTAR ne TANPORTAL.

  TANPORTAL po ben prezantimim e z.BOZO si nje koleksionist i madh nderkombetar duke cituar pjese nga vleresimet e disa shoqatave Shqiptare si dhe punes ku ai ka punuar per rreth 33 vjet.

  Ardhja ne Kontinentin Amerikan nuk ja uli deshiren per te koleksionuar Sokratit. Koleksionimi eshte nje pasion ,deshire qe vjen gjithmone e rritet. "Vertet koleksionin e kame nisur me pulla, por ky detaj shprehet koleksionisti me nxiti interesat per krijimin e koleksioneve ne fusha te reja. Koleksionimi eshte nje deshire qe nuk ka per tu shuajtur kure."

  Albanian

  ALBKONTROLL SH.A.DURRES DEGA TIRANE

  z.Sokrat Bozo ka mbaruar Universitetin e Tiranes ne vitin 1973 dhe eshte diplomuar si Kimist-Teknolog. Nga Viti 1973-1982 ka punuar prane Kombinatit te Tekstileve Tirane-Fabrika e Kadifes me detyre teknolog fabrike,pergjegjes laboratori dhe kontrollor cilesije.

  Nga viti 1982 deri me janar 2005 ka punuar prane deges se Albkontrollit Tirane si specialist kontrolli dhe Menaxher i postes ekspres. Nga Marsi 2005 e deri me sot vazhdon te punoje ne ADAM'S MARK HOTEL ne Saint Louis MO -USA

  Ne punen e tij ai eshte dalluar per korrektesi dhe cilesi te larte pune kudo qe ka punuar ne Tirane ,ne rrethe te tjera te vendit dhe jashte Shqiperise. Ai dallohet per pune organizative ,per pune te mire ne grup si dhe per marredhenie te shkelqyera me koleget.


  English

  ALBCONTROLL SH.A.DURRES TIRANA BRANCH

  Mr.Sokrat Bozo graduated from Tirana University in 1973 as a Chemist Technologist. From 1973 until 1982 he worked in the Tirana Textiles Plant,the velvet factory, as factory technologist, head of the laboratory and quality controller.

  From 1982 antil January 2005,he worked for the Tirana Branch of Albkontroll as a Control Specialist and a Manager of the Express Mail.

  Mr.Bozo, is known for his high quality work and correctness in all his assigned projects,both in Tirana and the whole of Albania. He is very well organized, responsible, very co-operative, can work perfectly in teams or individually. He is very adaptable to different work environments.


  Albanian

  ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2090 ITALY ROTARY CLUB OF TIRANA ALBANIA

  Zoti Sokrat Bozo eshte fitues i llotarise Amerikane dhe vjen ne USA ne qytetin Saint Louis, MO ne muajin Shkurt 2005.

  Ai eshte 57 vjec dhe ka 47 vjet qe meret me koleksionimin e materialeve te ndryshme .Ai ka marre pjese ne disa ekspozita dhe konkurse nderkombetare filatelike ,brenda dhe jashte vendit.

  Per disa vjet ka punuar per nxitjen e koleksionizmit ne masen e te rinjve.

  Gjate vitit 2004 kater nga kanalet kryesore televizive Shqiptare kane pasqyruar punen shumevjecare te z.Bozo ne fushat e ndryshme te koleksionimit,duke u bere pjese e ciklit televiziv"SHTEPITE E ARTIT".

  Aktiviteti dhe puna e koleksionistit z. Sokrat Bozo eshte pasqyruar nga media te ndryshme brenda dhe jasht vendit ku mund te permendim revisten FLASH organ i Federates Nderkombetare Filatelike FIP,Nr.85-2003


  English

  Mr.Sokrat Bozo has won the US Lottery and comes to the US,St.Louis,MO in February 2005. Mr.Bozo is 57 years old and since the age of ten he has been collecting a number of items. He has participated in a number of exhibition and international philately competitions at a national and international level.

  For a number of years Mr.Bozo has worked hard to make collectioning a hobby for the young population.

  During 2004,four of the main Albanian TV channels covered the long and successful work of Mr.Bozo as part of a cultrural series"ART HOUSES".

  The activity and the work of this collector has also been illustrated in different international medias like the FLASH magazine, of the International Philately Federation.FIP,Nr.85-2003


  Albanian

  FEDERATA E KOLEKSIONISTEVE SHQIPTARE

  Sokrat Bozo koleksionon materiale ne fusha te ndryshme (filateli, kartolina, karta telefonike, etiketa birre) me tematike Shqiptare dhe te huaja, nga shtetet Hollande, USA, Gjermani etj.

  Pervec koleksioneve te plota ,ai mbledh edhe tematika te vecanta sic jane kostumet popullore te vendeve te ndryshme, hapsira kozmike, flamuret e shteteve, fauna, sporti, femijet, pikturat dhe kryeqytetet e Europes.

  Mbi te gjitha ai ka nje veprimtari te spikatur ne koleksionimin e"ETIKETAVE TE BIRRES SHQIPTARE", ku eshte klasifikuar per kater vjet me radhe si kampion bote.

  Nje merite te vecante ai ka per edukimin e hobby-t te koleksionizmit vajzes se tij Silva Bozo,e cila mori pjese me sukses ne dy manifestime nderkombetare filatelike ne Gjermani dhe Spanje.

  English

  ALBANIAN COLLECTORS' FEDERATION

  Sokrat Bozo collect materials from different fields(philately,postcards,phone cards,beerlabels etc) and from different countries as Albanian, Netherland, USA, Germany etc.

  Apart from complete collection ,he collects also special themes as are folkloric costume and flags of different countries, cosmos space, fauna, sport, children, paintings of Europa capitals etc.

  Mr.Bozo is an advanced collector of beer labels.He was a consecutive world champion for four years for the "ALBANIAN BEER LABELS COLLECTION".

  Mr.Bozo's special achievement is the active involvement of his children in this particular hobby. His doughter, Silva Bozo has successfully participated in the International Philateli Competition in Nurenberg,Germany and the International Philately Exhibition in Salamanca, Spain.


  08 Korrik 2007 - 08 July 2007

Ky Artikull vjen nga Albanian Collectionist - The first Albanian Collection website - Faqja e pare e Koleksioneve Shqiptare
http://collectionist.tanmarket.com

URL pėr kėtė lajm ėshtė:
http://collectionist.tanmarket.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5